Israel hevder å ha avverget flere iranske attentatforsøk

Israel sier de har stanset iranske planer om å likvidere en amerikansk general i Tyskland, en journalist i Frankrike og en israelsk diplomat i Tyrkia.

Den israelske etterretningstjenesten Mossad har spolert flere attentat som iranske myndigheter skal stå bak, ifølge statsminister Naftali Bennett. Foto: Jacquelyn Martin / AP / NTB
Den israelske etterretningstjenesten Mossad har spolert flere attentat som iranske myndigheter skal stå bak, ifølge statsminister Naftali Bennett. Foto: Jacquelyn Martin / AP / NTB Vis mer
Publisert

– Disse terrorangrepene var beordret, godkjent og finansiert fra øverste lederskapet i det iranske regimet, het det i en kunngjøring fra kontoret til Israels statsminister Naftali Bennett søndag.

– De skulle etter planen bli utført av den iranske Revolusjonsgarden.

En agent som er siktet for angrepene, ble pågrepet og avhørt på iransk jord for flere måneder siden, heter det i uttalelsen. Israelsk radio meldte søndag at agenten var medlem av Revolusjonsgardens elitestyrke Quds.

Etter å ha blitt pågrepet og avhørt av den israelske etterretningstjenesten Mossad, ble agenten angivelig løslatt, og han skal oppholde seg et sted i Europa.

Han har angivelig tilstått å ha mottatt 150.000 dollar, drøyt 1,4 millioner kroner, for å ha forberedt angrepet og ble lovet ytterligere 1 million dollar etter at de var utført.

Israelske medier har publisert det som skal være video av agenten som innrømmer planene og uttrykker anger for handlingene.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer