Israel bomber Gazastripen etter rakettangrep

Israelske fly bomber militære mål på Gazastripen etter at militante palestinere avfyrte rundt 20 raketter mot Israel, ifølge den israelske hæren.

Rakettene ble skutt mot Israel etter at israelske soldater søndag morgen skjøt og drepte et medlem av den militante palestinske gruppa Islamsk hellig krig. Bildet viser israelske militærkjøretøy som fjerner liket. Foto: AP / NTB scanpix
Rakettene ble skutt mot Israel etter at israelske soldater søndag morgen skjøt og drepte et medlem av den militante palestinske gruppa Islamsk hellig krig. Bildet viser israelske militærkjøretøy som fjerner liket. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Minst 13 raketter ble stanset av det israelske rakettskjoldet, og sirenene ulte i byene Ashkelon og Sderot i det sørlige Israel i to omganger søndag kveld, melder avisa Haaretz.

Israelske fly gikk samme kveld på vingene og angrep krigere fra Islamsk hellig krig som forberedte seg på å avfyre raketter, opplyser hæren.

Myndighetene på Gazastripen melder at fire personer er såret.

Islamsk hellig krig har tatt ansvar for rakettangrepene mot Israel etter at israelske soldater samme morgen skjøt og drepte et medlem av gruppa som ifølge Israel hadde plassert en bombe i nærheten av grensegjerdet.

Israelske soldater brukte en anleggsmaskin for å fjerne liket, noe også islamistbevegelsen Hamas, som styrer Gazastripen, reagerer kraftig på. En talsperson for hæren har i ettertid forklart at kjøretøyet ble brukt for å unngå at israelske soldater ble utsatt for fare.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer