Israel anklages for overdreven maktbruk

For hvert israelske barn som er drept i palestinske angrep de siste 20 årene, er det drept 15 palestinske barn, viser en oversikt.

De israelske angrepene mot Gazastripen har forårsaket enorme ødeleggelser og kostet mange sivile livet, blant dem barn. Denne kvinnen står utenfor ruinene av bygningen som blant annet huset kontorene til nyhetsbyrået AP og TV-kanalen Al Jazeera. Foto: AP / NTB
De israelske angrepene mot Gazastripen har forårsaket enorme ødeleggelser og kostet mange sivile livet, blant dem barn. Denne kvinnen står utenfor ruinene av bygningen som blant annet huset kontorene til nyhetsbyrået AP og TV-kanalen Al Jazeera. Foto: AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Over 10.000 palestinere er de siste 20 årene drept av israelske sikkerhetsstyrker, viser tall fra B'Tselem.

Databasen til den norskstøttede israelske menneskerettsorganisasjonen strekker seg tilbake til den andre intifadaen i de palestinske områdene og registrerer tap på begge sider i konflikten, fram til mai i år.

Minst 232 palestinere er siden drept på Gazastripen og fem på Vestbredden, ifølge myndighetene, og det totale antallet er dermed 10.086.

1.280 israelere, blant dem 441 soldater og politifolk, er i samme periode drept i palestinske angrep.

Oversikten viser også at 2.178 palestinske barn er drept, det er nesten 16 ganger flere enn de 139 israelske barna som er drept.

Sivile ofre

Når Israel gjennomfører større militæroffensiver mot palestinske områder, blir misforholdet enda større, viser statistikken.

Under Israels offensiv mot Gazastripen rundt årsskiftet 2008/2009 ble det ifølge FN drept 1.398 palestinere og ni israelere, blant dem seks soldater. På palestinsk side var over 300 av de drepte barn.

Israels offensiv mot Gazastripen i 2014 kostet ifølge FN 2.251 palestinere livet, 65 prosent av dem sivile.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer