Israel anklages for å ha brukt mediene for å lure Hamas

Meldingen om at Israel var i ferd med å gå inn i Gaza med bakkestyrker, var manipulasjon for å få Hamas til å gå i tunnelene, mener israelske kommentatorer.

Israelske soldater med panservogner på grensen mot Gazastripen. Så langt har ikke Israel gått inn med bakkestyrker i det palestinske området, slik det ble meldt sent torsdag kveld. Foto: Tsafrir Abayov / AP / NTB
Israelske soldater med panservogner på grensen mot Gazastripen. Så langt har ikke Israel gått inn med bakkestyrker i det palestinske området, slik det ble meldt sent torsdag kveld. Foto: Tsafrir Abayov / AP / NTB Vis mer
Publisert

Rett etter midnatt på fredag skrev det israelske forsvaret i en uttalelse at israelske soldater hadde gått inn på Gazastripen. Uttalelsen førte til en lang rekke nyhetsmeldinger i internasjonale medier om at en bakkeinvasjon var i gang. NTB var blant mediene som gjenga uttalelsen.

Bare timer senere kom imidlertid det israelske forsvaret med det som ble omtalt som en oppklaring. Det var ingen israelske soldater inne på Gazastripen.

Mens Israel tonet ned det som hadde skjedd og skyldte på en misforståelse, anklager nå flere forsvaret for å ha brukt mediene til å lure Hamas-krigere i en felle.

– Manipulasjon

– De løy ikke. Det var manipulasjon, sier den israelske militærkorrespondenten Or Heller til TV-kanalen Channel 13.

Heller sier at rutinerte korrespondenter hele veien visste at Israel ikke ville sende bakkestyrker inn på Gazastripen nå.

Ifølge Heller begynte Israel å forberede styrker langs grensen i det som skulle se ut som de siste forberedelsene før en invasjon. Etter det fulgte kunngjøringen på Twitter, skrevet på arabisk og hebraisk. Det gjorde at nyheten raskt spredde seg i internasjonale medier.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer