Hellas:

Isolert for tredje dag på rad: - Vi trenger mat og vann

Hundrevis av mennesker i Hellas er isolert for tredje dagen på rad på grunn av flommen, uten tilgang på mat og drikkevann.

Landsbyen Kastro er blant de mange stedene som er oversvømt på Thessalia-sletten etter tre dager med rekordstore nedbørsmengder. Foto: Vaggelis Kousioras / AP / NTB
Landsbyen Kastro er blant de mange stedene som er oversvømt på Thessalia-sletten etter tre dager med rekordstore nedbørsmengder. Foto: Vaggelis Kousioras / AP / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Selv om regnværet har avtatt, er fortsatt store områder oversvømt i sentrale deler av Hellas.

Lokale myndigheter i landsbyer i Thessalia-regionen har bedt om hjelp via lokale TV-stasjoner.

– Vi trenger mat og vann, sier ordfører Yiannis Koukas i landsbyen Vlochos.

«Mamma Mia!»-øya er nå ikke til å kjenne igjen, etter at ekstremværet Daniel slo til flere steder i Hellas. Reporter: Anabelle Bruun/Dagbladet TV Vis mer

Seks døde

I alt seks mennesker er funnet omkommet, mens antall savnede er ukjent. Ødeleggelsene beløper seg til milliarder av euro. Veier, bruer, strømledninger og boliger er skylt vekk av de voldsomme vannmassene.

I tillegg er avlinger i det som er ett av landets viktigste jordbruksområder, ødelagt. Jordene er nå dekket av et metertykt lag med gjørme, noe som kan bety at marken heller ikke er dyrkbar neste år.

– Vanskelig å forstå

Det har aldri tidligere vært registrert så mye nedbør i løpet av så kort tid i Hellas.

– Jeg tror ikke vi har forstått omfanget av denne katastrofen ennå, sier professor i katastrofehåndtering Efthymios Lekkas til den greske rikskringkastingen ERT.

De tre våteste dagene i manns minne etterfulgte en rekordvarm sommer, som også var preget av enda kraftigere skogbranner enn det som er vanlig i Hellas. Tørken og kraftig vind gjorde at de spredte seg svært raskt.

(©NTB)

Mer om