Islandsk Twitter-designer måtte spørre om han hadde fått sparken

Da personalavdelingen ikke kunne svare på om Halli Thorleifsson fortsatt jobbet i Twitter, spurte islendingen Elon Musk om han var sparket. Det var han.

Islandske Halli Thorleifsson måtte gå helt til topps i Twitter for å vite om han i det hele tatt hadde en jobb i selskapet, der han jobbet med produktdesign etter å ha solgt sitt eget selskap til IT-giganten for et par år siden. Illustrasjonsfoto: Gregory Bull / AP / NTB
Islandske Halli Thorleifsson måtte gå helt til topps i Twitter for å vite om han i det hele tatt hadde en jobb i selskapet, der han jobbet med produktdesign etter å ha solgt sitt eget selskap til IT-giganten for et par år siden. Illustrasjonsfoto: Gregory Bull / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Thorleifsson begynte å jobbe for Twitter etter at det sosiale mediet kjøpte selskapet hans i 2021. Til BBC forteller han at han var utestengt fra Twitters systemer i ni dager uten å vite om han fortsatt jobbet som produktdesigner i selskapet. Og personalavdelingen kunne altså ikke ham et klart svar.

– Hva har du jobbet med, ville toppsjefen vite da islendingen tvitret for å spørre om statusen sin.

Deretter kom det flere oppfølgingsspørsmål, som ifølge Thorleifsson føltes som et jobbintervju. Til slutt fikk han en epost som bekreftet at han var sagt opp.

Twitter har ikke svart på BBCs henvendelse om saken.

(©NTB)

Mer om