Ishockeykamp forsinket av virusfrykt – måtte spille med munnbind

OL-kampen i ishockey mellom Canada og ROC måtte utsettes en time fordi canadierne nektet å spille. Da kampen startet, spilte begge lag med munnbind.

Sarah Nurse jubler sammen med Brianne Jenner etter å ha scoret for Canada i ishockeykampen mot ROC, der begge lag spilte med munnbind. Foto: Petr David Josek, AP / NTB
Sarah Nurse jubler sammen med Brianne Jenner etter å ha scoret for Canada i ishockeykampen mot ROC, der begge lag spilte med munnbind. Foto: Petr David Josek, AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

OL-kampen i ishockey mellom Canada og ROC måtte utsettes en time fordi canadierne nektet å spille. Da kampen startet, spilte begge lag med munnbind.

Canada tok sin tredje utklassingsseier med 6-1, men dramatikken utspant seg før start.

ROC-laget har hatt seks smittetilfeller, og hele laget var isolert i tre dager. Canadierne nektet å forlate garderoben før russernes koronatester fra mandag var ferdig analysert. ROC var på plass til oppsatt kampstart, men fikk først beskjed om at kampen ikke ville bli spilt.

Det internasjonale ishockeyforbundet grep inn og kom fram til et kompromiss som innebar at begge lags spillere skulle bruke munnbind også på isen. Alle i «OL-boblen» er påbudt å bruke munnbind i hverdagen, men ikke når de konkurrerer.

Canada og ROC spilte med munnbind i ishockeykampen i OL mandag. Kampen ble utsatt en time fordi canadierne ikke ville spille før russernes coronatester var analysert. Foto: Petr David Josek, AP / NTB
Canada og ROC spilte med munnbind i ishockeykampen i OL mandag. Kampen ble utsatt en time fordi canadierne ikke ville spille før russernes coronatester var analysert. Foto: Petr David Josek, AP / NTB Vis mer

– Vi visste at det ville bli kamp, men vi ventet på prøvesvarene. Trenerne og legene ville ikke sette oss i en situasjon der vi ikke følte oss trygge, sa canadiske Natalie Spooner, som hadde en assist i kampen.

Russerne fikk ta av seg munnbindene i begynnelsen av 3. periode da prøvesvarene kom. Samtlige prøver var negative. Canadierne beholdt likevel munnbindene på kampen ut.

– Vi tenkte at vi hadde spilt med dem i to perioder, så hvorfor ikke være på den sikre siden i siste periode også, sa Spooner.

Emily Clark manglet i Canada-laget mandag. Hun har avgitt en test med uklart resultat.

Det har vært 385 positive virusprøver i OL-boblen siden den ble opprettet i januar.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer