Coronaviruset

Ishockey-VM for menn avlyst

Herrenes ishockey-VM i Sveits er avlyst som følge av coronavirus-pandemien som herjer Europa. Dermed arrangeres neste VM i 2021.

De norske landslagsspillerne må vente til neste år med å spille ishockey-VM. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
De norske landslagsspillerne må vente til neste år med å spille ishockey-VM. Foto: Tore Meek / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Det ble bestemt på et styremøte i Det internasjonale ishockeyforbundet (IIHF) lørdag. Årets mesterskap skulle egentlig blitt spilt i Zürich og Lausanne fra 8.- til 24. mai.

IIHF ventet i det lengste med å ta en avgjørelse for herrenes A-VM, men konkluderte til slutt med det samme som de fleste av Europas ligaer: At det ikke kan spilles ishockey denne våren.

– Dette er en hard avgjørelse for ishockeyfamilien, men vi kan ikke annet enn å akseptere den, sier IIHF-president René Fasel.

– Coronaviruset er globalt problem, og det krever store tiltak fra regjeringer verden over for å slå det tilbake, sier Fasel til IIHFs hjemmeside.

Aksept

Gian Gilli, generalsekretær i hovedkomiteen sier at det ikke er noe annet å gjøre enn å akseptere beslutningen.

– Det er en selvsagt en stor skuffelse, men situasjonen er ekstraordinær, sier Gilli.

IIHF-president René Fasel har tidligere antydet at det kunne bli aktuelt å flytte VM fra Sveits til et land med mindre forekomst av coronavirus, som Russland eller Hviterussland. Men gitt den siste utviklingen ble heller ikke det vurdert som en trygg utvei.

IIHF har også avlyst sin årlige kongress, som skulle ha vært arrangert i Zürich 21.- 23. mai.

Ventet

For Norges ishockeypresident Tage Pettersen var VM-avlysningen en ventet beslutning.

– Nå er det vel ikke en eneste liga som fortsatt spilles, og det vil jo slik sett være umulig for spillerne å få en skikkelig oppkjøring før mai, sa Pettersen til NTB sist tirsdag.

Fra før har forbundet avlyst både A- og B-VM for kvinner, og for kort tid siden ble også 2. og 3. divisjon i herre-VM avlyst. Det blir heller ingen aldersbestemte mesterskap de neste månedene.

Det meste av ishockey på klubbnivå, deriblant i nordamerikanske NHL, er stanset inntil videre. Tirsdag i forrige uke ble også russiskbaserte Kontinental Hockey League (KHL) utsatt i en uke mens man planlegger hvordan man kan få avviklet sluttspillet der.

Norges Ishockeyforbund var tidlig ute med å stanse sesongen her hjemme. Den avgjørelsen ble tatt onsdag 11. mars.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer