IS

IS sier de står bak selvmordsangrep i Syria

Seks syriske regjeringssoldater er drept i et angrep sør i landet, og den ytterliggående islamistgruppa IS hevder å stå bak.

Publisert

IS hevder i en kunngjøring at de seks soldatene ble drept i et selvmordsangrep, der en av deres menn først beskjøt dem og deretter utløste sprengladningen han bar på kroppen.

Angrepet mot soldatene fant sted i Daraa-provinsen lørdag. Mandag hevdet IS å ha stått bak en bilbombe som drepte én person i Syrias hovedstad Damaskus.

IS kontrollerte tidligere store områder nordøst i Syria, men ble i stor grad nedkjempet av en kurdiskledet milits med støtte fra USA og andre vestlige land.

Den ytterliggående islamistgruppa har imidlertid fortsatt et nærvær i landet, først og fremst i Badia-ørkenen, og de hevder å ha stått bak en rekke angrep de siste månedene, de fleste av dem i kurdiskkontrollerte områder.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.