En afghansk politimann holder vakt utenfor bryllupshallen Dubai City i Kabul. Foto: Rafiq Maqbool / AP / NTB scanpix
En afghansk politimann holder vakt utenfor bryllupshallen Dubai City i Kabul. Foto: Rafiq Maqbool / AP / NTB scanpix Vis mer

Selvmordsbombe i Kabul

IS sier at gruppa sto bak bryllupsangrep i Kabul

IS påtar seg ansvaret for angrepet mot en bryllupsfest i Kabul, som tok livet av minst 63 mennesker og såret nærmere 200.

Publisert

Ekstremistgruppa hevder på et nettsted at 400 mennesker ble drept eller såret, og at angrepet var rettet mot «kjettere».

Ifølge uttalelsen søndag ble angrepet utført av en pakistansk selvmordsbomber. Det hevdes også at en bilbombe ble detonert etter at IS-krigeren utløste eksplosivene han bar på.

Bryllupet ble holdt i et område av Kabul der mange av innbyggerne tilhører Afghanistans hazara-minoritet, som for det meste er sjiamuslimer.

Ifølge øyenvitner sto angriperen ved en scene der blant annet flere barn var samlet, da bomben gikk av.

IS anser sjiamuslimer for å fare med vranglære og har helt siden gruppa etablerte seg i Afghanistan i 2015, rettet angrep mot sjiamuslimske mål.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.