IS-medlem fra «Beatles-cellen» innrømmer skyld

Alexanda Kotey, som tilhørte en beryktet IS-gruppe kalt «Beatles-cellen», sier seg skyldig i sammensvergelse for bortføringer og drap i Syria.

Alexanda Kotey, her under et intervju med AP i 2018, sier seg skyldig i sammensvergelse for bortføring og drap på vestlige gisler i Syria. Arkivfoto: Hussein Malla / AP / NTB
Alexanda Kotey, her under et intervju med AP i 2018, sier seg skyldig i sammensvergelse for bortføring og drap på vestlige gisler i Syria. Arkivfoto: Hussein Malla / AP / NTB Vis mer
Publisert

37-åringen innrømmet skyld i en føderal domstol i USA torsdag.

Den tidligere britiske statsborgeren er anklaget for å ha medvirket til drapene på blant annet de amerikanske journalistene James Foley og Steven Sotloff i 2014, og på de amerikanske hjelpearbeiderne Peter Kassig og Kayla Mueller.

Kotey ble sammen med den tidligere britiske statsborgeren El Shafee Elsheikh satt i varetekt i USA i 2019 etter at de ble tatt il fange av en kurdiskledet og amerikanskstøttet milits under offensiven mot IS i Syria året før.

Lederen for cellen ble drept i et droneangrep i Syria, mens det fjerde medlemmet ble pågrepet og sitter fengslet i Tyrkia.

Gruppen, som gikk under kallenavnet Beatles, anklages for å ha likvidert rundt 20 fanger.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer