IS-lederen skal ha blitt drept i natt: - De fløy meget lavt og skapte stor panikk blant folk

USA slapp ned soldater på bakken i operasjonen mot IS-lederen Abu Bakr al-Baghdad nordvest i Syria, ifølge en rekke kilder. DNA-prøver vil vise om han er drept.

IS-lederen Abu Bakr al-Baghdadi under en tale i en moské i Mosul i Irak i juli 2014. Arkivfoto: Video via AP / NTB scanpix
IS-lederen Abu Bakr al-Baghdadi under en tale i en moské i Mosul i Irak i juli 2014. Arkivfoto: Video via AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Flere ikke navngitte kilder i både USA, Irak og Syria har allerede meldt at Baghdadi mest trolig er drept, men meldingene er ikke bekreftet.

Opplysningene kommer blant annet fra flere amerikanske tjenestemenn med nær kjennskap til operasjonen. President Donald Trump er ventet å komme med en uttalelse søndag klokken 14 norsk tid.

Ifølge eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) ble det natt til søndag sluppet ned styrker på bakken fra amerikanske helikoptre i et område av Idlib nordvest i Syria som knyttes til IS.

– Ni personer drept

Helikoptrene angrep ifølge SOHR en bolig og en bil utenfor landsbyen Barisha. Ni personer skal ha blitt drept, deriblant en leder i IS ved navn Abu Yamaan. Et barn og to kvinner ble også drept, melder gruppen, som har et bredt kildenettverk på bakken i Syria.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer