Foto: Ahmad Al-Rubaye/AFP/Scanpix.
Foto: Ahmad Al-Rubaye/AFP/Scanpix. Vis mer

IS-kvinne tiltalt for å ha latt jente (5) dø av tørst

En tysk IS-kvinne møtte tirsdag i retten tiltalt for å ha latt en fem år gammel yazidi-jente dø av tørst i sola.

Publisert

Rettssaken mot den 27 år gamle IS-kvinnen er trolig den første i verden der en IS-kriger er tiltalt for overgrep mot Yazidi-minoriteten.

Kvinnen og hennes IS-ektemann «kjøpte» yazidi-jenta og hennes mor som slaver og holdt dem fanget mens de bodde i IS-hovedstaden Mosul i Irak i 2015.

Ifølge tiltalen bandt ektemannen den fem år gamle jenta fast ute, som straff for at hun hadde tisset på seg da hun var syk. I den voldsomme varmen utendørs døde jenta av dehydrering. Den 27 år gamle IS-kvinnen gjorde ingenting for å stoppe ektemannen og tillot ham å gjøre det, heter det i tiltalen.

Den tyske kvinnen risikerer livstid i fengsel dersom hun blir funnet skyldig. Kvinnen er tiltalt for drap og for drap som krigsforbrytelse, hun er også tiltalt for å ha vært medlem i en terroristorganisasjon og for å ha brutt tysk våpenlovgivning.

Nobelprisvinner Nadia Murad, som er yazidi-kvinne og ble tatt til fange og brukt som sexslave av jihadistgruppa IS, kaller rettssaken i München for «et stort øyeblikk for henne og for hele yazidi-samfunnet».

Den kjente menneskerettighetsadvokaten Amal Clooney er en del av teamet som representerer den døde yazidi-jentas mor i rettssalen i München. Saken er ventet å gå i retten fram til 30. september.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.