IS-krigere dukker opp fra tunneler i Syria

Væpnede islamister kommer ut av tunneler for å overgi seg til de USA-støttede styrkene som nedkjempet IS øst i Syria i helgen, opplyser en kurdisk talsmann.

OVERGA SEG: – De er IS-krigere som kom ut av tunnelene og overga seg i dag, sier talsmannen Jiaker Amed. Foto: AP/Maya Alleruzzo/NTB Scanpix.
OVERGA SEG: – De er IS-krigere som kom ut av tunnelene og overga seg i dag, sier talsmannen Jiaker Amed. Foto: AP/Maya Alleruzzo/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

– De er IS-krigere som kom ut av tunnelene og overga seg i dag, sier talsmannen Jiaker Amed.

Han oppgir ikke noe tall på hvor mange det er snakk om. Nyhetsbyrået AFPs reporter så titalls personer, mesteparten menn, som kom ut av en bombardert leir og ble ført opp på lasteplan i landsbyen Baghouz.

Den kurderledede syriske SDF-militsen erklærte seier over den ytterliggående islamistgruppa IS i landsbyen Baghouz lørdag.

Over 630 sivile er drept i den seks måneder lange offensiven, ifølge eksilgruppen SOHR. Blant de drepte er 209 barn og 157 kvinner, viser opptellingen fra Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

Det var i september i fjor at SDF, med støtte fra den USA-ledede militæralliansen, innledet offensiven mot de siste IS-kontrollerte områdene i Eufrat-dalen i Syria.

IS gjorde hard motstand, og ifølge SOHR har 750 SDF-krigere blitt drept i offensiven. Anslagsvis 1.600 islamistkrigere er også drept.

5.000 IS-krigere skal ha overgitt seg og over 60.000 sivile har flyktet fra området, de aller fleste av dem kvinner og barn. Mange av dem er utlendinger og befinner seg i en overfylt leir i Al-Hol, hvor kurdiske myndigheter har bedt verdenssamfunnet om hjelp til å håndtere både sivile og krigere.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer