IS hevder å stå bak Sri Lanka-terror

Den ytterliggående islamistgruppa IS hevder å stå bak terrorangrepene som kostet minst 321 mennesker livet på Sri Lanka.

Politiet på Sri Lanka har frigitt bilde av en mistenkt selvmordsbomber som skal ha blitt fanget av et overvåkningskamera på gata i Negombo. Foto: NTB scanpix/Reuters
Politiet på Sri Lanka har frigitt bilde av en mistenkt selvmordsbomber som skal ha blitt fanget av et overvåkningskamera på gata i Negombo. Foto: NTB scanpix/Reuters Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

IS hevder dette i en kunngjøring som er lagt ut på propagandanettstedet Amaq, men legger ikke fram beviser for at påstanden er riktig.

– De som utførte angrepet der målet var medlemmer av den USA-ledede koalisjonen og kristne på Sri Lanka i forgårs, er krigere fra Den islamske staten, heter det i kunngjøringen.

Islamistgruppa tar rutinemessig på seg skylden for terroraksjoner verden over, men eksperter stiller til tider spørsmål ved om kunngjøringene stemmer.

Det er ikke kjent at IS tidligere har vært aktive på Sri Lanka, eller at lokale islamistgrupper i landet har bånd til islamistgruppa.

– IS-tilhengere feirer alt, uansett om det er IS eller ikke. De fryder seg når Vesten, kristne eller jøder blir angrepet, sier Amarnath Amarasingam, som selv er fra Sri Lanka og er tilknyttet tankesmia Institute for Strategic Dialogue (ISD).

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer