Irriterer mange bilister

Seks av ti irriterer seg over andre bilister som ikke bruker blinklyset før de svinger, viser en undersøkelse gjennomført for Gjensidige.

6 av 10 irriterer seg over andre bilister som ikke bruker blinklyset før de svinger, viser en undersøkelse gjennomført for Gjensidige.Foto: Frederik Ringnes / NTB
6 av 10 irriterer seg over andre bilister som ikke bruker blinklyset før de svinger, viser en undersøkelse gjennomført for Gjensidige.Foto: Frederik Ringnes / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Bilister som ikke holder god nok avstand til bilen foran, kommer på andreplass på listen over hva som irriterer bilister mest i trafikken, ifølge en pressemelding fra Gjensidige. Mange irriterer seg også over de som ikke overholder vikeplikten.

– De aller fleste kjører greit, men samtidig er det mange som bør skjerpe seg, sier kommunikasjonssjef Line Marcelius i Gjensidige.

34 prosent av kvinnene som har svart, irriterer seg over bilister som kjører for fort, mens 25 prosent av mennene irriterer seg over det samme.

– Høy fart er dessverre fortsatt et av de største problemene i trafikken og ofte en medvirkende årsak til alvorlige ulykker. Vi er glade for at UP har mange fartskontroller i sommer, sier Marcelius. Hun legger til at hun oppfordrer bilister til å følge fartsgrensene.

Undersøkelsen er gjennomført av Ipsos for Gjensidige.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer