Iranske medier: Iransk general drept i israelsk droneangrep i Syria

En av Irans fremste militære rådgivere i Syria er drept i et israelsk droneangrep, ifølge iranske medier.

Israels attentat på den iranske generalen Ebrahim Raisi i Syria er et bevis på israelsk frustrasjon, mener Irans president Ebrahim Raisi (bildet). Foto: Sputnik / AP / NTB
Israels attentat på den iranske generalen Ebrahim Raisi i Syria er et bevis på israelsk frustrasjon, mener Irans president Ebrahim Raisi (bildet). Foto: Sputnik / AP / NTB Vis mer
Publisert

Bli varslet om siste nytt i Sol-appen! Last ned for Iphone her og Android her!

Statlig iransk TV avbrøt mandag sine sendinger for å kunngjøre at general Sayyed Razi Mousavi var drept i et droneangrep.

Razi Moussavi «ble drept i et angrep fra sionistregimet i en forstad av Damaskus for få timer siden», het det i kunngjøringen, som også ble sendt ut av nyhetsbyrået IRNA.

Ifølge IRNA og eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) fant angrepet sted i Sayida Zeinab, rundt 10 kilometer sør for den syriske hovedstaden.

Sentral

Razi Moussavi omtales som en av Revolusjonsgardens eldste og fremste militære rådgivere i Syria, der Iran siden 2011 har støttet president Bashar al-Assad i kampen mot opprørere.

- Han var aktiv i arbeidet med å skaffe logistisk støtte til motstandsaksen i Syria, ifølge IRNA.

Generalen skal ha vært en nær medarbeider av Qasem Soleimani, den tidligere lederen av Revolusjonsgardens elitestyrke, som ble drept i et amerikansk droneangrep i Irak i 2020.

Razi Moussavi ble drept i et droneangrep idet han ankom en gård som angivelig benyttes av den libanesiske Hizbollah-geriljaen, som også støtter Assad-regimet i krigen.

Skal få betale dyrt

Revolusjonsgarden sier at Israel skal få betale dyrt for drapet på ham.

– Sionistregimet skal få betale for denne forbrytelsen, heter det i en kunngjøring som ble lest opp på iransk TV mandag kveld.

Irans president Ebrahim Raisi mener attentatet er et bevis på israelsk frustrasjon.

Frustrasjon

- Denne handlingen er utvilsomt nok et tegn på sionistregimets frustrasjon og handlingslammelse i regionen, sier han.

- De skal med sikkerhet få betale for denne forbrytelsen, legger Raisi til.

Israel har ikke kommentert attentatet på Razi Moussavi, men har opp gjennom årene gjennomført hundrevis av angrep mot det de omtaler som iranske mål i Syria.