Iransk politi anklages for seksuelt overgrep mot demonstrant

Mahsa Amini døde 16. september. Siden har det vært store demonstrasjoner mot det iranske regimet, både i og utenfor Iran – her fra Berlin. Foto: Markus Schreiber / AP / NTB
Mahsa Amini døde 16. september. Siden har det vært store demonstrasjoner mot det iranske regimet, både i og utenfor Iran – her fra Berlin. Foto: Markus Schreiber / AP / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

NTB-AFP

En video av iransk opprørspoliti som ser ut til å forgripe seg seksuelt på en kvinnelig demonstrant i Teheran, har utløst nytt raseri i sosiale medier.

Mange ber om at politisjefen i den iranske hovedstaden går av som følge av hendelsen, skriver BBC. Det er også noen regimevennlige stemmer blant dem som fordømmer gjerningspersonene.

Teheran-politiet sa fredag at de vil etterforske saken.

På tross av at flere sosiale medieverktøy er blokkert, klarer iranere fortsatt å dele sterke bilder fra demonstrasjonene som nå går inn i sin femte uke. De brøt ut etter at 22 år gamle Mahsa Amini døde i moralpolitiets varetekt.

Den aktuelle videoen skal ha blitt tatt opp på Argentina-plassen i Teheran onsdag og er verifisert av BBC. Videoen viser en gruppe politifolk som omringer en kvinne. En politibetjent kommer bakfra og ser ut til å legge hånden på baken hennes. Kvinnen faller sammen på bakken mens flere politifolk omringer henne.

– De drar henne i håret, sier en kvinnestemme bak kamera.

Kvinnen, som tilsynelatende ikke har dekket til håret, reiser seg siden og løper fra stedet.

Teheran-politiet at betjenten som etterforskes, forsøkte å pågripe «en kvinne som var en av anstifterne til opptøyene på Argentina-plassen». Politiet lover at enhver «overtredelse» vil bli håndtert, heter det i uttalelsen ifølge det offisielle nyhetsbyrået Irna.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer