Iransk fartøy kapret amerikansk sjødrone

Den iranske Revolusjonsgarden kapret en amerikansk sjødrone i Persiabukta, men måtte gi slipp på den da et amerikansk marinefartøy og helikopter nærmet seg.

Et overvåkingsbilde viser den iranske nasjonalgardens fartøy Shahid Bazair som tauer en amerikansk sjødrone i internasjonalt farvann i Persiabukta. Foto: USAs marine / AP / NTB
Et overvåkingsbilde viser den iranske nasjonalgardens fartøy Shahid Bazair som tauer en amerikansk sjødrone i internasjonalt farvann i Persiabukta. Foto: USAs marine / AP / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Hendelsen fant ifølge den amerikanske marinen sted i internasjonalt farvann i Persiabukta mandag kveld. Et fartøy fra Revolusjonsgarden festet da en slepeline til dronen, som er utstyrt med kamera, radar og sensorer for overvåking.

Da den amerikanske marinen oppdaget hva som var i ferd med å skje, ble det slått full alarm. Et patruljefartøy og et helikopter tok opp jakten, kontaktet det iranske fartøyet og ga beskjed om at sjødronen var amerikansk, opplyser en talsmann for USAs 5. flåte.

Ifølge Timothy Hawkins fikk det iranske fartøyet klar beskjed om at USAs marine var beredt på å gjøre det som måtte være nødvendig for å få dronen tilbake.

Det hele løste seg på fredelig vis etter fire timer, da det iranske fartøyet kuttet slepelinen og forlot området.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer