Irans marine sier besetning er i sikkerhet etter skipsbrann og forlis

Det største fartøyet i den iranske marinen har forlist etter en brann, opplyser marinen. Besetningen er i god behold, men måtte gi opp å slokke brannen.

Røyken steg opp fra forsyningsskipet Kharg som brant før det sank i Omanbukta onsdag. Foto: Asriran.com / AP / NTB
Røyken steg opp fra forsyningsskipet Kharg som brant før det sank i Omanbukta onsdag. Foto: Asriran.com / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forsynings- og logistikkfartøyet Kharg begynte å brenne tirsdag i nærheten av havnen i Jask, nær innseilingen til Hormuz-stredet. Marinen sier slokkingsarbeidet pågikk i 20 timer før skipet sank.

Besetningen kom seg trygt av skipet, opplyser den iranske marinen.

Evakuering

Det statlige nyhetsbyrået IRNA meldte først at redningsoperasjonen for Kharg hadde «slått feil», uten at det ble gitt nærmere detaljer om hva dette innebar. Senere kom meldingen om at skipet hadde sunket.

I sosiale medier i Iran er det delt bilder av det som skal være mannskapet på Kharg som evakuerer fartøyet i redningsvester mens skipet brenner bak dem.

Satellittbilder viser skipet vest for Jask tirsdag. Amerikanske satellitter som overvåker branner fra verdensrommet, oppdaget en brann ved Jask som startet like før den første nyhetsmeldingen om ulykken. Nyhetsbyrået Fars meldte om brannen klokken 2.25. Marinen har foreløpig ikke sagt noe om hvorfor det begynte å brenne om bord.

Bygget i Storbritannia

Kharg var et av få skip i den iranske marinen som kunne forsyne andre fartøy til havs. Det kunne også frakte tung last og ha helikoptre om bord.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer