Iran lover støtte til Hamas i kampen mot Israel

Den iranske Revolusjonsgardens eliteenhets mektige leder, Esmail Qaani, lover å støtte Hamas fullt ut mot Israel i Gaza-konflikten, melder iranske medier.

Demonstranter i Iran protesterte torsdag mot Israels angrep mot Gazastripen. Foto: Vahid Salemi / AP / NTB
Demonstranter i Iran protesterte torsdag mot Israels angrep mot Gazastripen. Foto: Vahid Salemi / AP / NTB Vis mer
Publisert

Qaani kom med forsikringen i en telefonsamtale med Hamas-leder Ismail Haniyeh lørdag, melder den statlige nyhetskanalen al-Alam.

Haniyeh takket Qaani for støtten og sa ifølge al-Alam at kampen mot Israel ikke bare er Hamas' kamp, men en kamp som hele den islamske verden utkjemper mot Israel.

Hamas er listeført som terrororganisasjon av blant annet EU. Hamas kontrollerer Gazastripen der militante palestinere siden mandag har skutt raketter mot Israel. Israel svarer på rakettangrepene med luftangrep.

Tidligere lørdag avlyste Irans utenriksminister Mohammad Javad Zarif på kort varsel et besøk til Østerrike samme dag. Avlysningen kom etter at regjeringen i Wien heiste israelske flagg på sine bygninger.

Møtet i Wien skulle ha handlet om de pågående forhandlinger om å fornye atomavtalen med Iran.

Iran ser på Israel som sin erkefiende og støtter Israel-fiendtlige grupper, blant dem Hamas og Islamsk hellig krig på Gazastripen, og Hizbollah-militsen i Libanon.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer