Iran henger mann som allerede er død

Iranske myndigheter har hengt en dødsdømt mann selv om han allerede var død etter en konfrontasjon i fengselet like før den planlagte henrettelsen.

Publisert

Følg Sol på Facebook!

Mannen skulle henges sammen med en annen mann som også var dømt for narkotikakriminalitet, i fengselet i Zahedan i Sistan-Balutsjistan-provinsen, ifølge Norgesbaserte Iran Human Rights.

Organisasjonen sier at mannen ble drept i en konfrontasjon med fengselsbetjentene rett før henrettelsen, og at myndighetene hengte ham likevel for ikke å lage problemer for vokterne.

Nyhetssiden Hal Vash skriver at mannen ble vekket om morgenen med beskjed om at han skulle henges, men beskjeden kom overraskende på ham, og han strittet imot. Han ble da drept med et slag i nakken.

Mannen hadde tre barn, men familien hadde ikke fått besøke ham på flere år. Det er ikke kommet noen bekreftelse på henrettelsen fra myndighetene, og henrettelsen er ikke blitt omtalt i mediene, slik henrettelser vanligvis blir.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer