Iran

Iran har anholdt utenlandsk oljeskip

Revolusjonsgarden i Iran har tatt en utenlandsk oljetanker i arrest i Hormuzstredet, ifølge iranske medier. Skipet anklages for å smugle iransk olje.

Publisert
Sist oppdatert

Ifølge nyhetsbyråene Fars, Tasnim og Mehr News har tankskipet 1 million liter olje og et mannskap på tolv utenlandske statsborgere om bord.

Tankskipet, som ble stanset utenfor den iranske øya Larak i Hormuzstredet, var i ferd med å smugle iransk olje til en ukjent mottaker, melder Revolusjonsgardens egen nyhetstjeneste Sepah News.

Det er ikke kjent hvilket skip det er snakk om eller hvilket land skipet eller mannskapet på tolv kommer fra.

Den Panama-registrerte oljetankeren Riah, som har base i De forente arabiske emirater, forsvant imidlertid i Hormuzstredet sent lørdag kveld.

Riah skal ha vært på vei mot iransk farvann da kontakten med omverdenen ble brudd nær øya Qeshm, der Revolusjonsgarden har en base.

Det har den siste tiden vært flere anslag mot oljetankere i dette farvannet den siste tiden, noe som har bidratt til et stadig mer spent forhold mellom Iran og USA.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer