Iran droppet sangprotest før VM-kamp

De iranske spillerne droppet en ny protest mot regimet i hjemlandet og sang nasjonalsangen foran VM-kampen i fotball mot Wales fredag.

Iran-fansen på stadion i Al Rayyan viser tydelig sin motstand mot det som foregår i hjemlandet. Foto: Pavel Golovkin / AP / NTB
Iran-fansen på stadion i Al Rayyan viser tydelig sin motstand mot det som foregår i hjemlandet. Foto: Pavel Golovkin / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dermed ble det ingen stille protest, slik laget gjorde foran VM-åpningskampen mot England. Teksten i Irans nasjonalsang hyller regimet og revolusjonen i 1979, der blant annet kvinners rettigheter ble kraftig innskrenket.

Og mens Iran-spillerne sang med på nasjonalsangen, reagerte mange av lagets tilhengere på tribunen med å bryte sammen i gråt.

I Iran har det vært kraftige protester og demonstrasjoner mot regimet siden 22 år gamle Mahsa Amini døde i det iranske moralpolitiets varetekt i september.

Flere framtredende iranske fotballspillere har støttet protestene. Torsdag ble eks-spilleren Voria Ghafouri pågrepet av sikkerhetsstyrker for «å ha spredt propaganda mot den islamske republikken».

Det er også steile fronter mellom regimets støttespillere og motstandere. Foran kampen som startet klokken 11 fredag, gikk regime-støttespillere til angrep på andre Iran-supportere, blant annet ved å rope skjellsord, ta fra dem flaggene deres og filme dem med mobiltelefonene sine.

Iran tapte 2-6 i første VM-kamp mot England.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer