Iran beslagla tankskip

Iranske styrker har beslaglagt en oljetanker i Hormuzstredet, for andre gang på under en uke.

Oljetankeren Niovi omgitt av båter fra den iranske Revolusjonsgarden onsdag. Bildet er offentliggjort av USAs marine. Foto: AP / NTB
Oljetankeren Niovi omgitt av båter fra den iranske Revolusjonsgarden onsdag. Bildet er offentliggjort av USAs marine. Foto: AP / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Hendelsen skjedde onsdag morgen, ifølge USAs marine. Tankskipet Niovi seiler under Panamas flagg.

Påtalemyndigheten i Iran har kunngjort at skipet ble beslaglagt som følge av en klage, ifølge det iranske rettsvesenets nyhetsbyrå Mizan. Hva klagen besto i, opplyses ikke.

Tankskipet var på vei fra Dubai til Fujairah i De forente arabiske emirater da styrker fra den iranske Revolusjonsgarden tvang det til å skifte kurs.

I forrige uke beslagla iranske styrker et tankskip som seilte under Marshalløyenes flagg. Skipet Advantage Sweet er fortsatt i iransk varetekt.

Ifølge sikkerhetsselskapet Ambrey var hendelsen i forrige uke trolig et svar på at USA, etter en kjennelse i en domstol, tok beslag i en oljelast som befant seg på et annet skip registrert på Marshalløyene.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer