Iran anklager USA for å ha «kapret» tankskip

Iran hevder å ha hindret den amerikanske marinen i å ta beslag i en oljetanker i Omanbukta. USA har ikke kommentert meldingen.

Publisert

– USA stanset et tankskip som eksporterte iransk olje og overførte lasten til et annet tankskip, som deretter satte kursen mot ukjent destinasjon, melder Irans statlige TV.

– Revolusjonsgardens marine tok deretter beslag i tankskipet ved hjelp av luftstøtte. USA forsøkte på nytt å blokkere tankskipet ved hjelp av et krigsskip og flere helikoptre, men mislyktes på nytt. Tankskipet befinner seg nå i iransk farvann, blir det videre opplyst.

Det er ikke kjent når det angivelige sammenstøtet fant sted, og opplysningene er ikke bekreftet fra annet hold.

Den amerikanske marinens femte flåte, som er stasjonert i Bahrain, bekrefter overfor Reuters at de er kjent med meldingene i iransk TV, men sier at de ikke kan bidra med ytterligere informasjon.

Amerikanerne opphevet sanksjonene mot iransk oljeeksport da atomavtalen med landet ble inngått i 2015, men president Donald Trump gjeninnførte dem da han trakk USA fra avtalen i 2018.

(©NTB)

SMELLER: En scooter kjører på rødt lys, og blir truffet av en personbil i Kina. Ingen av menneskene ble skadd. Video: Newsflare Vis mer
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer