Iran advarer USA: - Husk at det kan bryte ut en regional krig

Den iranske regjeringen advarer USA om at handlinger rettet mot Iran vil bli besvart umiddelbart.

Irans president Hassan Rouhani under et regjeringsmøte i Teheran onsdag. Rouhani mener aktører i Jemen utførte oljeangrepene i Saudi-Arabia for å sende en advarsel. Foto: Iranske myndigheter / AP / NTB scanpix
Irans president Hassan Rouhani under et regjeringsmøte i Teheran onsdag. Rouhani mener aktører i Jemen utførte oljeangrepene i Saudi-Arabia for å sende en advarsel. Foto: Iranske myndigheter / AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Budskapet er formidlet i en diplomatisk note til USA, formidlet ved hjelp av sveitsiske diplomater, skriver nyhetsbyrået IRNA.

Iranske myndigheter skriver imidlertid også at svaret vil begrense seg til der trusselen har sitt utspring.

USA og Saudi-Arabia hevder Iran trolig sto bak droneangrepene på saudiarabiske oljeanlegg i helgen. Iran nekter for å ha hatt noe med angrepene å gjøre og gjentar dette i den diplomatiske noten.

Houthi-opprørerne i Jemen, som ligger i krig med en koalisjon ledet av Saudi-Arabia, hevder det var de som sto bak angrepene. Irans president Hassan Rouhani sa onsdag at jemenitter utførte angrepene for å sende en advarsel.

– Dra lærdom av denne advarselen, og husk at det kan bryte ut en regional krig, sa presidenten. Oppfordringen lot til å være rettet til Saudi-Arabia.

Den amerikanske utenriksministeren Mike Pompeo kommer onsdag til Saudi-Arabia for å diskutere en eventuell gjengjeldelse etter angrepene.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer