IOC: Ingen utenlandske tilskuere i Beijing-OL

Ingen utenlandske tilskuere vil få være til stede under de olympiske vinterleker i Beijing neste år. Det opplyste Den internasjonale olympiske komité onsdag.

Foto: NTB scanpix / AP
Foto: NTB scanpix / AP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bare kinesiske borgere som tilfredsstiller ennå ikke fastsatte coronakriterier vil få være til stede på tilskuerplass. Detaljer om hvordan dette skal løses skal bestemmes senere, men det er meningen at man ikke skal få en gjentakelse av de tomme tribunene fra Tokyo-lekene.

Reglene for publikum vil også gjelde under Paralympics.

Det er ikke påbud om at OL-deltakere skal være vaksinert mot coronaviruset, men uvaksinerte utøvere må i karantene 21 dager ved ankomst til Kina.

Både vaksinerte og uvaksinerte utøvere vil deretter leve i en «boble» fra 23. januar og fram til de forlater Kina. Det omfatter transport, hoteller og treningsanlegg.

Alle utøvere må også gjennomgå daglige coronatester.

Utenlandske akkrediterte, som journalister og idrettsledere, må også oppholde seg i en «boble». De får ikke bevege seg utenfor slik de kunne gjøre i Tokyo. De som ikke bor i OL-landsbyen må innkvarteres i spesielle hoteller med strenge coronaregler.

Vinterlekene finner sted i tiden 4. til 20. februar.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer