Investorer selger unna leiligheter - lønner seg ikke å drive utleie

Det lønner seg ikke lenger å eie utleieboliger i hovedstaden, ifølge investorene. Nå selger mange utleierne unna leilighetene de eier.

Nå selger investorene unna utleieleilighetene de eier i Oslo. Det lønner seg ikke å drive med utleie, sier meglertopp. Her fra Gimleveien på Frogner i Oslo. Foto: Rodrigo Freitas / NTB
Nå selger investorene unna utleieleilighetene de eier i Oslo. Det lønner seg ikke å drive med utleie, sier meglertopp. Her fra Gimleveien på Frogner i Oslo. Foto: Rodrigo Freitas / NTB Vis mer
Publisert

Barna til investor og milliardær Trond Mohn, Louise Mohn og Christine Mohn Furre, skal selge minst 200 av totalt 400 utleieleiligheter de eier på Frogner i Oslo. Utleievirksomheten er blitt et tapsprosjekt, skriver Finansavisen.

– Skatteregningen har økt med 108 prosent på få år. Man trenger ikke akkurat å være siviløkonom for å skjønne at utleie ikke er lønnsomt lenger, sier Anders Langtind i Privatmegleren til Finansavisen.

Også Pål Georg Gundersen , Thomas Løvsland og Leif Botolf Hesle er blant investorene som ikke lenger finner det lønnsomt å drive med utleie.

– Ivar Tollefsen er jo også i gang og holder på å klargjøre 2.200 leiligheter i Oslo for salg, forteller Langtind som har fått ansvaret for å selge ut store deler av eiendomsportefølgen til Mohn-søstrene.

– Det ekstreme skattetrykket som er på utleie av boliger nå, gjør at de taper minst 30 millioner i året på 400 leiligheter, forklarer han.

Han sier det er ikke er rart at husleiene øker når investorer selger eiendommene sine. De gjenværende utleierne skrur også opp prisene.

(©NTB)

Mer om