Strømkrise:

Investor: Folk flest «tjener» på høye strømpriser

Høye strømpriser vil få folk til å forstå at det er krise og derfor bli forberedt på omstilling, tror investor Jens Ulltveit-Moe, som ikke vil gi strømstøtte.

Jens Ulltveit-Moe på MDGs valgvake ved stortingsvalget i fjor. Foto: Annika Byrde / NTB
Jens Ulltveit-Moe på MDGs valgvake ved stortingsvalget i fjor. Foto: Annika Byrde / NTB Vis mer
Publisert

Dessuten går overskuddet inn i vår felles kasse, framholder Ulltveit-Moe overfor D agens Næringsliv , som har snakket med investoren i forbindelse med ONS-messen i Stavanger.

– Ikke kast bort en krise. Vi er åpenbart i en krise, både på energi, men også på sikkerhetssiden. Vi må gjøre noe for å unngå at det samme skjer i fremtiden, sier Ulltveit-Moe, som blant annet mener det bør investeres tungt i fornybar energi.

– Vi må ikke gi støtte til symptomene for krisen, altså strømstøtte, men bruke penger på å omstille energien, slik at vi ikke gjentar krisen, sier han.

Han mener «folk flest» tjener på strømeksporten fordi det er de som eier selskapene som tjener på dette – og at overskuddet går inn i den felles kassen og bidrar til å bygge samfunnet.

– De høye strømprisene har dessuten den veldig gunstige virkningen at folk forstår at det er en krise, og derfor blir forberedt på omstilling, sier den kjente investoren.

Jens Ulltveit-Moe ble i mai i år valgt inn i sentralstyret til Miljøpartiet De Grønne (MDG).

Energipolitisk talsperson i Frp, Marius Arion Nilsen, reagerer kraftig på uttalelsene fra Ulltveit-Moe og mener han må «leve i en parallell virkelighet».

– Man skal ha fulgt rimelig dårlig med dersom man ikke forstår at svært mange vanlige folk og bedrifter nå sliter enormt med å få hjulene til å gå rundt på grunn av de høye strømprisene. Det hjelper ikke disse at det offentlige tjener store summer når befolkningen bare får smuler igjen, sier han i en epost til NTB.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer