Internasjonal politiaksjon mot kriminelle i Ukraina etter dataangrep mot Hydro i 2019

Norsk politi har deltatt i en internasjonal politiaksjon mot tolv personer i et datakrimnettverk i Ukraina. Gruppen står blant annet bak angrep mot Hydro i 2019.

Norsk Hydro ble tungt rammet og varslet alle sine ansatte om ikke å slå på PC-en da de var under dataangrepet i 2019. Foto: Terje Pedersen / NTB.
Norsk Hydro ble tungt rammet og varslet alle sine ansatte om ikke å slå på PC-en da de var under dataangrepet i 2019. Foto: Terje Pedersen / NTB. Vis mer
Publisert

Kripos og EUs politisamarbeid Europol sendte fredag ut pressemelding om en stor politiaksjon mot tolv personer de mener har hatt forskjellige roller i et nettverk av kriminelle.

Gruppen skal stå bak dataangrep rettet mot over 1.800 ofre i 71 land, deriblant angrepet mot Norsk Hydro i mars 2019, som kostet selskapet 800 millioner kroner.

– Aksjonen begynte tirsdag 26. oktober, og en delegasjon fra Kripos er i Ukraina for å bistå i etterforskningen, som koordineres av Europol, sier leder for seksjon for datakriminalitet Håvard Aalmo ved Kripos.

Under aksjonen ble det tatt beslag i store mengder elektroniske enheter, kontanter og flere dyre biler.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer