Intense kamper: - Rykker fram fra alle retninger

Det pågår intense kamper mellom ukrainske og russiske styrker i sentrum av Bakhmut i øst-Ukraina. Kampen om byen er den lengste og blodigste så langt i krigen.

Bakhmut i Donetsk fylke har vært sentrum for de hardeste kampene i Ukraina-krigen de siste ukene. Foto: Yevhen Titov / AP / NTB
Bakhmut i Donetsk fylke har vært sentrum for de hardeste kampene i Ukraina-krigen de siste ukene. Foto: Yevhen Titov / AP / NTB Vis mer
Publisert

Både Russland og Ukraina bekrefter at det pågår kamper i byen, som har vært sentrum for krigen de siste ukene.

– Soldater fra Wagner-gruppen rykker fram fra alle retninger. De prøver å bryte gjennom våre forsvarsposisjoner for å komme seg til sentrum av byen. Det er harde kamper, men våre styrker har påført fienden betydelige tap, heter det i en uttalelse fra det ukrainske militæret mandag morgen.

Wagner-gruppen, som er en privat russisk leiesoldatgruppe, har kjempet side om side med russiske styrker i Ukraina. De hevder selv å lede den russiske offensiven i landet, og sier de nå nærmer seg sentrum av Bakhmut.

– Vi kjemper for hver meter, jo nærmere vi er sentrum, jo hardere blir kampene, sier gruppen i en uttalelse.

(NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer