Intense israelske luftangrep mot Gazastripen, internett og telefonlinjer er nede

Israel gjennomfører usedvanlig kraftige luftangrep på Gazastripen, der internett og mobildekningen er nede.

Internett er nede og mobildekningen er kuttet på Gazastripen der det fredag kveld meldes om kraftige israelske luftangrep. Her blir et offer båret ut av en bombet bygning i Gaza by tidligere på dagen. Foto: AP / NTB
Internett er nede og mobildekningen er kuttet på Gazastripen der det fredag kveld meldes om kraftige israelske luftangrep. Her blir et offer båret ut av en bombet bygning i Gaza by tidligere på dagen. Foto: AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En talsperson for den israelske hæren bekrefter at luftangrepene trappes opp og sier at bakkestyrkene kommer til å utvide sine operasjoner fredag kveld.

Deler av Gazastripen har mistet muligheten til å kommunisere med omverdenen, melder Al Jazeera. Kanalen har bare sporadisk kontakt med sine korrespondenter.

– Vi er helt frakoblet. Talspersoner for den israelske hæren har til og med brutt inn i sendingene til lokale radiostasjoner for å sende advarsler til folk, forteller TV-kanalens korrespondent Safwat Kahlout.

Det palestinske telekomselskapet Jawwal bekrefter at alle mobil- og internettjenester på Gazastripen er nede som følge av kraftig israelsk bombing. Det samme gjør den palestinske teleoperatøren Paltel.

Uavhengige NetBlocks melder også om en kollaps i nettverkstilkoblingen på Gazastripen.

Får ikke kontakt

Palestinas Røde Halvmåne opplyser at deres redningsmannskaper på Gazastripen ikke lenger får kontakt med operasjonshovedkvarteret som følge av at internett er nede.

Nyhetsbyrået AFPs direktebilder viser intense israelske luftangrep nord på Gazastripen. Ifølge Al Jazeera er de pågående luftangrepene uten sidestykke.

Den israelske hæren IDF sier den utfører kontinuerlige angrep mot Hamas-mål i den beleirede palestinske enklaven, men bekrefter at de har trappet opp angrepene «svært betydelig».

Raketter mot Israel

Samtidig meldes det om palestinske rakettangrep mot Israel.

Hamas bekrefter at de har avfyrt raketter mot Israel som svar på de israelske angrepene nord på Gazastripen.

– Rakettsalver er avfyrt i retning av de okkuperte områdene (Israel) som svar på massakren av sivile, heter det i en melding fra Hamas-bevegelsens væpnede fløy, Ezzedine al-Qassam-brigadene.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer