Innsatte i fengsel får døgnåpen krisetelefon

Kriminalomsorgen på Østlandet og Kirkens SOS setter i gang et prosjekt med døgnåpen krisetelefon for innsatte i fengsler.

Innsatte i fengsler på Østlandet får tilbud om en døgnåpen krisetelefon til SOS-telefonen til Kirkens SOS. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB
Innsatte i fengsler på Østlandet får tilbud om en døgnåpen krisetelefon til SOS-telefonen til Kirkens SOS. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert

Prosjektet omfatter Kriminalomsorgen Innlandet, region øst og Oslo fengsel, skriver Kriminalomsorgsdirektoratet i en pressemelding. Målet er særlig å forebygge selvmord og gi et samtaletilbud til mennesker i en sårbar livssituasjon.

– Det er svært viktig at innsatte som har behov for å snakke om det som er vondt og vanskelig, får mulighet til det. Ofte er det lettere å betro seg til noen anonymt, sier direktør Lise Sannerud i Kriminalomsorgsdirektoratet.

I første omgang blir telefonen tilgjengelig på norsk og noen ganger på engelsk. Håpet er å inkludere flere språk i tilbudet.

(©NTB)