Innsatt drakk GHB

Innsatt funnet livløs i Trondheim fengsel etter å ha drukket GHB

En kvinnelig innsatt er sendt til St. Olavs hospital etter å ha blitt funnet livløs i Trondheim fengsel, trolig som følge av å ha drukket GHB.

Publisert

Den innsatte i Trondheim fengsel tilhørte avdeling leira, skriver Adresseavisen , som har vært i kontakt med en kilde med nær tilknytning til fengselet.

Han forteller at det skal ha vært minst åtte innsatte som skal ha drukket GHB i helgen.

– Hun fikk trolig en overdose etter å ha inntatt GHB, sier kilden til avisa.

GBH (gammahydroksybutyrat) er et dempende stoff med virkninger som ligner alkohol, og inntak kan føre til svimmelhet, hodepine, oppkast og forvirring. Mer alvorlige tilfeller kan føre til vrangforestillinger og bevisstløshet, ifølge Norsk Helseinformatikk.

Fungerende fengselsleder Geir Jakobsen ved Trondheim fengsel bekrefter til avisa at de lørdag hadde en hendelse knyttet til rusbruk ved avdeling Leira.

– Episoden involverte fire innsatte, sier Jakobsen.

Han forteller at én av de fire måtte ha tilsyn av helsepersonell, men vil ikke svare på vedkommendes nåværende tilstand. Jakobsen sier det fra fengselets side ses svært alvorlig på saker som involverer rusmidler, slik som GHB.

– Det er gjort beslag av et stoff som trolig er GHB. Alle beslag blir anmeldt til politiet, sier han.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer