Innleggelse av underernært ungdom utlyste fire tilsyn

En innleggelse av en underernært tenåring på sykehus i Bergen har utløst flere tilsyn mot offentlige etater. Nå åpner fylkeslegen tilsyn mot Helse Bergen.

Haukeland universitetssjukehus i snøvær i januar. Foto: Marit Hommedal / NTB
Haukeland universitetssjukehus i snøvær i januar. Foto: Marit Hommedal / NTB Vis mer
Publisert

Da en tenåringsgutt i januar ble lagt inn på Haukeland universitetssjukehus i Bergen, ble det avdekket at han aldri hadde vært hos tannlege, ikke gått på offentlig skole eller vært hos lege siden han var baby, skriver Bergens Tidende. Innleggelsen har ført til omfattende oppvask og gjennomgang i de offentlige tjenestene i Bergen.

Moren er siktet for ikke å ha skaffet sønnen nødvendig helsehjelp og for grov mishandling. Familien har tre barn, to av dem er over 18 år. Faren i familien er mistenkt i saken.

Fylkeslegen i Vestland har nå bestemt seg for å åpne tilsynssak mot Helse Bergen for å undersøke hvilken oppfølging familien har fått i psykiatrien. Dette er den fjerde tilsynssaken som åpnes etter at saken ble kjent. Fra tidligere har fylkeslegen også varslet tilsyn med tannhelsetjenesten, og Statsforvalteren skal åpne tilsynssaker mot skolehelsetjenesten og mot barnevernet i Bergen kommune.

– Tidligere har vi hentet ut journaler fra sykehuset for å få opplyst en pågående tilsynssak. Etter en samlet vurdering har vi bestemt oss for å opprette tilsynssak også mot Helse Bergen, sier fylkeslege Sjur Lehmann til avisen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer