Innleder etterforskning: Mann overnattet i kaserne utkledd som prest

Det britiske forsvaret har innledet etterforskning ettter at en mann utkledd som prest overnattet sammen med gardesoldater som holder vakt ved Windsor Castle.

Dronning Elizabeth var ikke til stede på Windsor da en fremmed mann overnattet sammen med soldatene som normalt holder vakt ved slottet. Her er hun i en audiens på Windsor Castle 28. april. Foto: Dominic Lipinski / Pool Photo via AP / NTB
Dronning Elizabeth var ikke til stede på Windsor da en fremmed mann overnattet sammen med soldatene som normalt holder vakt ved slottet. Her er hun i en audiens på Windsor Castle 28. april. Foto: Dominic Lipinski / Pool Photo via AP / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Instagram og meld deg på nyhetsbrevet fra redaktøren vår!

Mannen kom seg inn i kasernen ved å late som om han var prest. Der tilbrakte han natten sammen med soldatene som har som jobb å vokte over dronning Elizabeth.

Hun pleier å tilbringe mye tid på Windsor Castle, 5 mil vest for London, og kasernen ligger rett ved slottet.

Avisen The Sun og TV-kanalen Talk TV melder at mannen ble sluppet inn på Victoria Barracks i forrige uke etter å ha hevdet han var en venn av feltpresten.

Han fikk både mat og drikke og tilbrakte kvelden sammen med en rekke offiserer før han ble tilbudt overnatting.

Mannen skal ikke ha vist noen form for legitimasjon.

Politiet ble tilkalt morgenen etter og mannen ble fjernet, men ikke pågrepet.

I en uttalelse skriver det britiske forsvaret at sikkerhetsbruddet er svært alvorlig, og at det vil bli iverksatt en grundig og prioritert etterforskning.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer