Foto: AFP/NTB scanpix
Foto: AFP/NTB scanpix Vis mer

Lotto-vinner:

Innkasserer tidenes Lotto-gevinst etter fem måneder

I oktober ble tidenes nest største lottorekke i USA trukket med 12,8 milliarder kroner i potten. Først nå har vinneren gjort krav på gevinsten.

Publisert

En person fra South Carolina i USA, som ønsker å være anonym, har etter fem måneder innkassert milliardgevinsten, bekrefter Mega Millions-lotteriet mandag. Premien på 1,5 milliarder dollar tilsvarer 12,8 milliarder kroner etter dagens kurs. Lottopremien er den største som er vunnet av én person i amerikansk historie.

Mega Millions-vinnere kan velge mellom å få gevinsten utbetalt med én gang – og får da et betydelig mindre beløp – eller få hele summen fordelt over 29 år. Denne lottovinneren valgte å få pengene utbetalt med én gang. Dermed blir sjekken fra lottarrangøren på 878 millioner dollar eller rundt 7,5 milliarder kroner. I motsetning til her hjemme, må man i USA også betale skatt av lottopengene.

Lottokupongen, som hadde tallrekken 5, 28, 62, 65 og 70, samt tilleggstallet 5, ble kjøpt i en butikk i Simpsonville i delstaten South Carolina 23. oktober i fjor. Siste sjanse for å gjøre krav på gevinsten var 19. april. Butikken får for øvrig en premie på 50.000 dollar for å ha solgt vinnerkupongen.

Mega Millions spilles i 44 delstater. Den største lottogevinsten noensinne i USA var på 1,59 milliarder dollar, men var delt mellom tre vinnere i tre delstater. Den gangen tok det nesten seks måneder før den siste vinnerne dukket opp. Rekorden ble satt i januar 2016 i et annet lottospill.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.