Innkaller til krisemøte: - Uholdbar vold

Natt til torsdag var den andre på rad med protester i Paris' forsteder og andre steder i Frankrike etter at en 17-åring ble skutt og drept av politiet.

I Paris-forstaden Nanterre var det sammenstøt mellom politi og ungdommer og flere biler ble påtent i den andre natten med voldsomme protester etter at en tenåringsgutt ble skutt og drept i en politikontroll. Foto: Christophe Ena / AP / NTB
I Paris-forstaden Nanterre var det sammenstøt mellom politi og ungdommer og flere biler ble påtent i den andre natten med voldsomme protester etter at en tenåringsgutt ble skutt og drept i en politikontroll. Foto: Christophe Ena / AP / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

– En natt med uholdbar vold mot republikkens symboler. Rådhus, skoler og politistasjoner er satt i brann eller angrepet, oppsummerer innenriksminister Gérald Darmanin på Twitter.

Nå har Frankrikes president Emmanuel Macron innkalt til krisemøte i regjeringen. Han drar til regjeringens krisesenter klokken 8 torsdag morgen, skriver nyhetskanalen BFMTV.

Onsdag kalte Macron skytingen av tenåringen «utilgivelig».

I Nanterre, der 17-åringen ble skutt, ble søppelkasser stukket i brann, og det ble avfyrt fyrverkeri. Det ble meldt om lignende protester i andre forsteder og i byen Dijon onsdag kveld.

I regionen Essonne sør for den franske hovedstaden tente en gruppe mennesker på en buss etter å ha tvunget alle passasjerene til å gå av, opplyser politiet.

I sørfranske Toulouse ble flere biler påtent, og det ble kastet stein mot nødetatene som rykket ut.

Onsdag var 2000 politifolk i beredskap etter at flere politifolk ble skadd dagen før. Ifølge politiet er 16 mennesker pågrepet i forbindelse med den andre natten med uro.

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer