Innkaller til krisemøte: - Uholdbar vold

Natt til torsdag var den andre på rad med protester i Paris' forsteder og andre steder i Frankrike etter at en 17-åring ble skutt og drept av politiet.

I Paris-forstaden Nanterre var det sammenstøt mellom politi og ungdommer og flere biler ble påtent i den andre natten med voldsomme protester etter at en tenåringsgutt ble skutt og drept i en politikontroll. Foto: Christophe Ena / AP / NTB
I Paris-forstaden Nanterre var det sammenstøt mellom politi og ungdommer og flere biler ble påtent i den andre natten med voldsomme protester etter at en tenåringsgutt ble skutt og drept i en politikontroll. Foto: Christophe Ena / AP / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

– En natt med uholdbar vold mot republikkens symboler. Rådhus, skoler og politistasjoner er satt i brann eller angrepet, oppsummerer innenriksminister Gérald Darmanin på Twitter.

Nå har Frankrikes president Emmanuel Macron innkalt til krisemøte i regjeringen. Han drar til regjeringens krisesenter klokken 8 torsdag morgen, skriver nyhetskanalen BFMTV.

Onsdag kalte Macron skytingen av tenåringen «utilgivelig».

I Nanterre, der 17-åringen ble skutt, ble søppelkasser stukket i brann, og det ble avfyrt fyrverkeri. Det ble meldt om lignende protester i andre forsteder og i byen Dijon onsdag kveld.

I regionen Essonne sør for den franske hovedstaden tente en gruppe mennesker på en buss etter å ha tvunget alle passasjerene til å gå av, opplyser politiet.

I sørfranske Toulouse ble flere biler påtent, og det ble kastet stein mot nødetatene som rykket ut.

Onsdag var 2000 politifolk i beredskap etter at flere politifolk ble skadd dagen før. Ifølge politiet er 16 mennesker pågrepet i forbindelse med den andre natten med uro.