Vladimir Potanin:

Innfører sanksjoner mot Russlands nest rikeste mann

Storbritannia har innført sanksjoner mot oligarken Vladimir Potanin – en viktig støttespiller for Kreml og den nest rikeste mannen i Russland.

Oligarken Vladimir Potanin, Russlands nest rikeste mann, i samtaler med Vladimir Putin i Sotsjij i 2020. Foto: NTB scanpix / Mikhail Klimentyev, Sputnik
Oligarken Vladimir Potanin, Russlands nest rikeste mann, i samtaler med Vladimir Putin i Sotsjij i 2020. Foto: NTB scanpix / Mikhail Klimentyev, Sputnik Vis mer
Publisert

Hensikten er å rette tiltak mot personer i president Vladimir Putins innerste krets, opplyser den britiske regjeringen. De har også innført regler som utestenger oligarker fra britiske pengefond.

Potanin eier konglomeratet Interros, som har store eierandeler i gruvedrift, metall, energi, finans, detaljhandel, eiendom og andre sektorer. Han har dessuten kjøpt seg opp i bankene Rosbank og Tinkoff etter at krigen begynte.

– Så lenge Putin fortsetter med sitt avskyelige angrep på Ukraina, vil vi bruke sanksjoner for å svekke den russiske krigsmaskinen, heter det i en uttalelse fra regjeringen.

– Dagens sanksjoner viser at ingen og ingenting er skjermet, inkludert Putins innerste krets, heter det videre.

Putins kusine Anna Tsivileva og hennes ektemann er også ilagt sanksjoner.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer