Innfører portforbud i Lima etter protester mot drivstoffprisene

Perus president innfører portforbud i hovedstaden Lima og nabobyen Callao etter omfattende protester mot høye drivstoffpriser.

Perus president har innført portforbud etter protester mot høye drivstoffpriser mandag. Foto: AP / NTB
Perus president har innført portforbud etter protester mot høye drivstoffpriser mandag. Foto: AP / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Instagram og meld deg på nyhetsbrevet fra redaktøren vår!

– I lys av voldshandlingene som enkelte grupper ønsker å begå, og for å gjenopprette fred, har ministerrådet godkjent erklæringen om portforbud fra klokka 2 til klokka 23.59 tirsdag, sa president Pedro Castillo i en TV-sendt melding mandag kveld.

I lokale medier er det meldinger om veisperringer, opptøyer og plyndring etter protester mot høye drivstoffpriser mandag.

Myndighetene varslet i helgen avgiftskutt, men yrkessjåfører og andre fortsatte å demonstrere og opprettet flere steder veisperringer.

Bomstasjoner ble påtent flere steder, og det ble meldt om plyndring av butikker. Flere steder i landet kom det til sammenstøt mellom demonstranter og politiet.

Venstreorienterte Castillo, som overtok som president i juli i fjor, overlevde i forrige uke et mistillitsforslag i nasjonalforsamlingen, det andre på åtte måneder.

Landet har hatt fire regjeringer siden han overtok, den forrige satt bare i tre dager før den måtte gå av.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer