Innesperret mann skal ha snakket til nabo: - Jeg vet hvem du er

Mannen som skal ha blitt holdt innesperret av moren sin i en leilighet i Sverige i 28 år, skal nå avhøres av politiet. En nabo sier at hun møtte mannen i sommer.

(Foto: AFP/NTB)
(Foto: AFP/NTB) Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den 41 år gamle mannen ble funnet i en leilighet i Haninge 20 kilometer sør for Stockholm søndag kveld, og den 70 år gamle moren hans er pågrepet.

Ifølge den svenske avisa Expressen var det en kvinnelig slektning som tok seg inn i leiligheten da hun fikk vite at mannens mor var innlagt på sykehus.

I den overfylte og illeluktende leiligheten fant hun 41-åringen sittende i mørket, svært medtatt. Han kunne knapt snakke, var tannløs og hadde store sår over hele kroppen.

Mannen ble mandag hasteoperert på sykehuset, og svensk politi opplyser at han etter planen skal avhøres i løpet av tirsdagen.

Skal kartlegge

– Politiet kommer til å snakke med mannen i løpet av dagen. Kvinnen nekter straffskyld, hun er orientert om mistanken og hun kommer om kort tid til å bli avhørt med en forsvarer til stede, opplyser politiadvokat Emma Olsson i en pressemelding.

– Vi skal kartlegge omstendighetene rundt mannens liv og situasjon og foreta et stort antall vitneavhør. De neste dagene kommer vi til å gjennomføre åstedsundersøkelse i boligen, som nå er sperret av, opplyser hun.

Flere kilder forteller til Aftonbladet at moren, på grunn av en tidligere hendelse i familien, var «svært overbeskyttende», og at det var derfor hun tok sønnen ut av skolen.

Manipulerte

Familiemedlemmer forteller til Expressen at mannen trolig har vært holdt innesperret av moren siden moren hentet ham ut av skolen som tolvåring.

– Moren klarte å manipulere samfunnet i alle år. Det er fryktelig at han har blitt frarøvet hele sitt liv, sier den kvinnelige slektningen som fant ham.

Leiligheten der han ble holdt innesperret beskriver hun nærmest som en søppelfylling.

– Det var som å gå fra virkeligheten og rett inn i en skrekkfilm, sier hun.

Nabo skal ha møtt mannen

Svenske medier har snakket med naboer av den pågrepne kvinnen. De fleste som bor i den samme leiegården forteller at de aldri har sett sønnen hennes.

– De var nesten aldri ute, og de har ikke engang luftet. Det er så merkelig, sier en kvinne som bor i samme trappeoppgang.

En annen nabo sier at hun i sommer møtte mannen i den lokale matbutikken.

– Jeg vet hvem du er, du er min nabo, skal mannen ha sagt til henne, ifølge Aftonbladet.

Han skal hatt på seg shorts og hatt bandasjer på beina. Ifølge naboen sa mannen at han hadde sett henne fra vinduet sitt.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer