Ingrid Alexandra får storslått feiring i bursdagsgave

Prinsesse Ingrid Alexandra skal feires på en festmiddag med kulturelle innslag på Deichman bibliotek torsdag 16. juni. Det er regjeringens 18-årsgave.

Prinsesse Ingrid Alexandra og kong Harald vinker fra balkongen under nasjonaldagsfeiringen i Oslo. Foto: Annika Byrde / NTB.
Prinsesse Ingrid Alexandra og kong Harald vinker fra balkongen under nasjonaldagsfeiringen i Oslo. Foto: Annika Byrde / NTB. Vis mer
Publisert

Feiringen av prinsessens myndighetsdag 21. januar ble utsatt på grunn av pandemien.

– Endelig skal vi feire prinsessens myndighetsdag. Vi feirer samtidig en viktig milepæl i norsk historie, ettersom prinsesse Ingrid Alexandra er vår første kvinnelige tronarving. Jeg er glad for å ønske gjester fra hele landet velkommen, sier statsminister Jonas Gahr Støre.

Regjeringen er vert for middagen. Stortinget og Høyesterett er også representert. Det kommer gjester fra alle samfunnsområder med ulike interesser og livssyn, skriver regjeringen i en pressemelding.

Det er lagt vekt på å invitere unge representanter fra idrett, kulturliv, samfunnsliv, politikk og organisasjonsliv. 202 mennesker deltar.

– Dette er mennesker som skal bidra til å skape det landet prinsessen skal være med på å lede inn i fremtiden. De danner et tverrsnitt av dagens Norge, og en del av gaven til prinsessen er at hun får feire sammen med dem, sier Støre

Artister og kunstnere som bidrar på festmiddagen, er skuespiller Ina Svenningdal, artisten Delara, Det Norske Jentekor, artisten Eva Weel Skram, forfatter Lars Saabye Christensen, vandreteateret på Akershus og artisten Hkeem.

(©NTB)

Mer om