- Ingenting jeg heller skulle gjort i dag enn å stå skulder ved skulder med skeive

Politiets anbefaling om å utsette mandagens pride-markering i Oslo gjør at statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) ikke deltar.

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) under sørgegudstjenesten i Oslo domkirke etter angrepet i Oslo natt til lørdag. To personer ble drept og 21 personer skadet da en mann løsnet skudd mot flere utesteder i Oslo sentrum. Foto: Javad Parsa / NTB
Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) under sørgegudstjenesten i Oslo domkirke etter angrepet i Oslo natt til lørdag. To personer ble drept og 21 personer skadet da en mann løsnet skudd mot flere utesteder i Oslo sentrum. Foto: Javad Parsa / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Det er ingenting jeg heller skulle gjort i dag enn å stå skulder ved skulder med skeive og alle som hadde planlagt å møtes, for å slutte opp om mangfold, frihet og kjærlighet, sier Støre til NTB.

Oslo-politiet vil ikke ha en folkemarkering lik rosetoget som ble holdt etter 22. juli på Rådhusplassen mandag kveld. Årsaken er at de kan ikke garantere for sikkerheten og ber folk holde seg hjemme.

– Dessverre kan vi ikke det i dag fordi politiet har anbefalt å utsette arrangementet, og det er jeg lei meg for. Jeg vet at behovet for å møtes og gjennomføre markeringen er stort, og jeg håper det ikke tar lang tid før det lar seg gjøre, tilføyer Støre.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer