– Ingen tvil om at de er blitt dynget ned med stadig flere oppgaver

Fremskrittspartiet tar til orde for at norske fastleger får færre oppgaver.

Fremskrittspartiet tar til orde for at norske fastleger må få færre oppgaver. – Det er ingen tvil om at de over tid er blitt dynget ned med stadig flere oppgaver, i tillegg til at de har lange pasientlister, sier Frp-leder Sylvi Listhaug. Foto: Ole Berg Rusten / NTB
Fremskrittspartiet tar til orde for at norske fastleger må få færre oppgaver. – Det er ingen tvil om at de over tid er blitt dynget ned med stadig flere oppgaver, i tillegg til at de har lange pasientlister, sier Frp-leder Sylvi Listhaug. Foto: Ole Berg Rusten / NTB Vis mer
Publisert

Det er mangel på fastleger, og partiet mener fastlegeordningen må endres slik at stillingen blir mer attraktiv.

– Det er ingen tvil om at de over tid er blitt dynget ned med stadig flere oppgaver, i tillegg til at de har lange pasientlister, sier Frp-leder Sylvi Listhaug til NRK.

Partiet foreslår blant annet at man fjerner dette med fraværsattester fra legenes portefølje. Det samme gjelder oppgaven med førerkort for eldre.

Videre mener Frp at vaksinering kan foregå på apotek eller gjøres av andre.

Aps helsepolitiske talsperson Cecilie Myrseth sier det er endringer på gang.

– Det som etterlyses, er penger på bordet nå, og budsjettet kommer i oktober. Så viser Listhaug til at det er ganske mange strukturelle endringer som man må få på plass. Det kan ikke vi politikere sitte på bakrommet og diskutere. Der må vi ha med fagfolk og partene for å gjøre dette riktig, sier hun.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer