Ingen streik blant flygelederne

Meklingen mellom Norsk Flygelederforening og NHO Luftfart førte til enighet på overtid natt til lørdag. Det blir dermed ingen streik.

Det blir ingen streik blant flygelederne etter at partene kom til enighet i meklingen nesten fire timer på overtid natt til lørdag. Kjevik lufthavn (bildet) var en av de to flyplassene som ville ha blitt rammet i det første streikeuttaket. Foto: UAS Norway (POOL), Anders Martinsen / NTB
Det blir ingen streik blant flygelederne etter at partene kom til enighet i meklingen nesten fire timer på overtid natt til lørdag. Kjevik lufthavn (bildet) var en av de to flyplassene som ville ha blitt rammet i det første streikeuttaket. Foto: UAS Norway (POOL), Anders Martinsen / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

– Det er enighet om et lønnsoppgjør på linje med øvrige oppgjør i år, og flytrafikken vil dermed kunne gå som normalt, opplyser administrerende direktør Torbjørn Lothe i NHO Luftfart til NTB.

Ifølge Robert Gjønnes, leder i Norsk Flygelederforening, kom partene til enighet etter knappe fire timer på overtid. Oppgjøret er innen frontfagsrammen på 3,7 prosent.

– Nå gjenstår bare de lokale forhandlingene som kommer litt senere i høst, sier Gjønnes.

Meklingen startet opp torsdag etter at partene ikke ble enige i forhandlingene tidligere i sommer.

Opprinnelig skulle to flygeledere ved Vigra og tre ved Kjevik tas ut i streik fra lørdag morgen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer