Ingen savnet etter to store skred i Sunnfjord

Ingen skal være savnet etter at det gikk to store snøskred i Stardalen i Sunnfjord i Vestland søndag ettermiddag. Flere personer ble først observert i området.

Publisert
Sist oppdatert

– Det har gått to skred i området. Vi er i kontakt med flere personer som er og har vært i området og jobber med å kartlegge hva disse har sett og hvem de har vært sammen med, skriver Vest politidistrikt.

Politiet fikk meldinger om to skred i området. En melder ringte og varslet om at han hadde sett seks personer høyt oppe i fjellsiden i Stardalen, under toppen av det 1.400 meter høye Tortnegrøegga, da skredet ble utløst.

Skredet, som har skjedd i tidligere Jølster kommune, kan ha vært opptil 400 meter bredt og har en skredkant på om lag 43 meter, opplyser politiet.

Ringte fra toppen

I etterkant kom politiet i kontakt med fire personer som var i god behold. En annen person meldte inn fra toppen av fjellet om at alt var i orden. Det ble også gitt melding om at en annen skigåer trolig hadde funnet en annen vei ned fra fjellet.

– Dette er et område som er attraktivt for folk som er vant til å gå på ski, sier operasjonsleder Eivind Hellesund i Vest politidistrikt til NTB.

Kort etterpå oppdaterer politiet med at de har vært i kontakt med flere personer som var i området da skredene gikk, og ingen skal være savnet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer