Ingen direktefly fra Storbritannia før 29. desember

Norge viderefører stansen i direkteflyginger fra Storbritannia fram til 29. desember klokka 12. Dette for å hindre spredning av den nye coronavirusvarianten.

Regjeringen forlenger forbudet mot å fly passasjerer fra Storbritannia til Norge. Foto: Heiko Junge / NTB
Regjeringen forlenger forbudet mot å fly passasjerer fra Storbritannia til Norge. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det opplyser Helse- og omsorgsdepartementet til NTB. Flystansen kan bli videreført til over nyttår.

– Det er fortsatt nødvendig å opprettholde tiltak slik at vi vinner tid til å skaffe mer kunnskap om viruset og forhindre mulig spredning i Norge, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) i en pressemelding.

På mandag innførte regjeringen et 48 timers forbud mot å fly passasjerer fra Storbritannia til Norge. Forbudet ble senere forlenget til 3. juledag og forlenges nå ytterligere nå til 29. desember.

Ikke nok testkapasitet

Stansen skjedde etter at en ny koronavirusvariant har spredt seg i London og Sørøst-England den siste tiden. Mutasjonen anslås å være 70 prosent mer smittsom enn den opprinnelige varianten.

– Slik situasjonen er nå, har vi ikke kapasitet til å teste alle reisende som kommer fra Storbritannia på grensen. Det vil kunne føre til manglende kontroll på smittespredning av den nye, betydelige mer smittsomme varianten av viruset, sier Høie.

Høie fremhever at rutiner og kapasitet for å sikre testing av alle som normalt kommer med fly fra Storbritannia er under arbeid, men de er ennå ikke etablert eller sikret i tilstrekkelig grad.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer