Ambulanse kapret i Oslo

Ingen ble alvorlig skadd i ambulansepåkjørsel

Ingen av personene som ble påkjørt av den kaprede ambulansen på Torshov, ble alvorlig skadd, opplyser politiets innsatsleder på stedet.

Innsatsleder Erik Hestvik informerer pressen i forbindelse med kapring av ambulanse. Flere kjøretøy og personer ble påkjørt av ambulansen før den ble stanset og fører pågrepet. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Innsatsleder Erik Hestvik informerer pressen i forbindelse med kapring av ambulanse. Flere kjøretøy og personer ble påkjørt av ambulansen før den ble stanset og fører pågrepet. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer
Publisert

– Flere personer er blitt utsatt for gjerningspersonens ferd. Et eldre ektepar ble kjørt til legevakta med lettere skader. En barnevogn med to barn ble truffet. Begge ble kjørt til Ullevål sykehus, uten alvorlige skader, sa innsatsleder Erik Hestvik under en pressebrifing rundt klokka 15.15.

Han opplyste at politiet avfyrte flere skudd mot den kaprede ambulansen før sjåføren ble pågrepet.

– Det framsto som nødvendig å få kontroll på gjerningsmannen, sa Hestvik.

Den pågrepne mannen var bevæpnet, og politiet har kontroll på to våpen etter hendelsen.

Tidligere har Oslo universitetssykehus opplyst at ambulansepersonellet kom uskadd fra kapringen.

– Ambulansen ble kapret. De tre ansatte i ambulansen er fysisk uskadd, men de er selvfølgelig sterkt berørt av hendelsen. De blir fulgt opp av kolleger, sier medievakt Anders Bayer ved Oslo universitetssykehus til NTB.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer