Ingen beslutning om skattekravet: - Krevende sak

Stortingets presidentskap har enda ikke bestemt seg for hvordan de skal svare på kravene fra Skatteetaten.

Stortingspresident Masud Gharahkhani (Ap) sier Stortinget snart kommer med en avgjørelse når det gjelder skattekravet. Foto: Terje Pedersen / NTB
Stortingspresident Masud Gharahkhani (Ap) sier Stortinget snart kommer med en avgjørelse når det gjelder skattekravet. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert

Presidentskapet og de parlamentariske lederne hadde et møte om dette tirsdag, men har enda ikke bestemt seg for hvorvidt de skal klage på skattekravet.

– Jeg håper vi kommer med et svar i løpet av onsdagen, sier stortingspresident Masud Gharahkhani (Ap) til NTB.

I forrige uke varslet Gharahkhani en beslutning tirsdag, men nå er det altså utsatt nok en gang.

– Krevende sak

Stortingspresidenten vil ikke fortelle noe mer om hva som kom fram på møtet med de parlamentariske lederne som gjorde at presidentskapet trenger enda mer tid til å bestemme seg.

– Alle skjønner at det er en krevende sak. Vi må gjøre dette på en grundig måte, sier Gharahkani.

Skatteetaten mener Stortinget har betalt for lite i arbeidsgiveravgift, og har dessuten ilagt institusjonen tilleggsskatt. Stortinget skal ta stilling til om de vil godta skattekravet eller klage den videre til Skatteklagenemnda. I så fall vil saken få en ny, uavhengig vurdering.

Mente reglene ble tolket strengt

Skatteetaten har tatt for seg perioden 2017 til 2020 i kjølvannet av avsløringer i flere medier knyttet til pendlerboliger. Skattemeldingene til både stortingspolitikere og tidligere regjeringsmedlemmer ble ettergått.

I oktober varslet Skatteetaten at 38 stortingsrepresentanter har fått økt skatt, og det ble fattet vedtak om tilleggsskatt i elleve saker. Grunnlaget for arbeidsgiveravgiften som Stortinget skal betale, har dermed økt med rundt 7,3 millioner kroner i perioden. Det betyr at skatteregningen blir på ytterligere 1 million kroner.

Både Statsministerens kontor (SMK) og Stortinget har tidligere uttalt at de mener Skatteetaten tolker reglene for strengt.

Mer om